← Go back

Kolekcja BIG STAR FW17

Kolekcja BIG STAR FW17 została podzielona na 3 linie. Dobrze znane z poprzednich sezonów College, VIntage oraz Black Line w nowych odsłonach.

Linia College o sportowym charakterze tym razem nawiązuje wyraźnie do lat 90. i stylu amerykańskich przedmieść w klimacie Beverly Hills 90210. Dzianiny zostały zdominowane typowo „college’owymi” fasonami. Nie zabraknie więc bluz z kapturami, sportowych swetrów, koszul z tkaniny double face i dużych nadruków, a także popularnych bomberek i parek w szerokiej gamie kolorystycznej. Jeansy z linii charakteryzują się wysokimi stanami, prostymi nogawkami, a także brakiem stretchu zgodnie z duchem lat 90. Inspiracje ostatnią dekadą millenium wpłynęły także na barwność linii, gdzie przeważają pomarańcze, żółcie i bordo, a jeansy oferowane są w szerokiej palecie odcieni indygo.

Linia Vinatage to powrót z przedmieść do tętniącego życiem biznesowym centrum miasta. Fasony są więc bardziej formalne. Mocny akcent stanowią stonowane swetry z wysokiej jakości przędzy i ubrania w fasonach slim, jak jeansy ze stretch’em czy taliowane koszule damskie i męskie. Nadruki i kolory zostały wyciszone. Zamiast ciepłych barw linia została utrzymana w szarości, granacie, czerni z akcentami zieleni w odcieniu khaki. W damskiej linii pojawił się dodatkowo blask w formie metalicznych nadruków, które ożywią miejsko-biznesowy styl linii.

Późna jesień to natomiast debiut autorskiej linii projektantów BIG STAR, czyli Black Line utrzymanej jak zawsze w modowym charakterze odpowiednim dla świątecznego okresu i karnawału. Black Line to oczywiście dominująca czerń i doskonale łącząca się z nią biel, jednak w sezonie FW17 linia wzbogacona została o czerwień. Kobiety znajdą w Black Line sukienki oversize, a także spodnie i spódnice z tkanin pokrytych żywiącą dla uzyskania skórzanego looku i z dodatkiem w postaci suwaków.

BigStar on Facebook BigStar on YouTube BigStar on Instagram

Copyright © bigstarjeans.com All rights reserved. OmniChannel eCommerce: i-systems

OK
By using this website you agree to our use of cookies as described in our cookie policy.
To the top